Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Moskova ziyareti tarihi 24-27 Şubat olarak açıklandı.

Simerini, “Beklentilerle Moskova’ya... Başkan’ın Rusya Başkentine Ziyareti Açıklandı” başlıklı haberinde Anastasiadis’in belirtilen tarihler arasında Moskova ve St. Petersburg’da çeşitli temaslarda bulunacağını yazdı.

Gazete, Anastasiadis’in Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ve Sözcü Nikos Hristodulidis’le gideceği Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Dimitri Medvedev ve Rus Duması Başkanı Sergei Nariskin ile görüşeceğini yazdı.

Habere göre bu görüşmelerin ana konusunu Güney Kıbrıs-Rusya ilkili ilişkileri, bu ilişkilerin derinleştirilmesi yöntemleri, Rusya-AB ilişkileri, Ukrayna meselesi ve Doğu Akdeniz’deki bölgesel gelişmeler oluşturacak.

Moskova ziyareti kapsamında ekonomi, enerji, turizm, kültür ve askeri alanlarda en az 10 ikili işbirliği anlaşmaları imzalanması beklendiğine işaret eden gazete bunların en önemlisinin iki ülke arasındaki mevcut anlaşmaların, bölgede kriz olması halinde insani ve diğer nedenlerden dolayı Moskova’nın talep ettiği bazı kolaylıklar ile geliştirilerek güncellenmesiyle ilgili olduğunu yazdı.

Habere göre Anastasiadis, Moskova Uluslararası İlişkiler Devlet Enstitüsü’nde Kıbrıs sorunu ve son gelişmeler konulu bir konuşma yapacak.  Rusya medyası temsilcileriyle görüşecek, 26 Şubat’ta da St. Petersburg’a geçerek St. Petersburg valisiyle görüşecek.

Fileleftheros, “Ziyaretin Amacı Rusya İle İlişkileri Daha Da Derinleştirmek” başlıklı haberinde Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Stanislav Osadchiy’in Anastasiadis’in 24-27 Şubat’ta yapacağı, Rusya’da ve Güney Kıbrıs’ta dün eşzamanlı ilan edilen ziyaret öncesinde yazılı açıklama yaptığını yazdı.

Habere göre Osadchiy Anastasiadis’in ziyaretinin başarılı olması ve Güney Kıbrıs ile Rusya arasındaki işbirliğini ve iki halk arasındaki bağları geliştirip derinleştirmesi dileğinde bulundu.