Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs’ın küçük bir ada olduğuna işaret ederek bölünme lüksüne sahip olmadığını söyledi.

Fileleftheros gazetesine göre Limasol’da Patihio Tiyatrosu’nun açılışında yaptığı konuşmada Anastasiadis, “vatanın” yeniden birleşmesi ve “işgal ordusundan kurtulmak” için elinden geleni yapacağını belirtti.

“Ülke o kadar küçük ki bölünmüş olma lüksüne sahip değil” şeklinde konuşan Anastasiadis, “Bu tiyatro Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin ortak kültürel mirası ortak olarak paylaşabileceği bir yer olsaydı hepimiz çok daha mutlu olacaktık. Çünkü asırlarca sorun olmadan barış içerisinde yaşadık ve yaşarabiliriz, yeter ki barış içerisinde birlikte yaşamaya izin verecek ve bunu yaratacak önkoşullar, elverişli koşullar oluşturulsun” dedi.

Anastasiadis, Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar arasında güvenin yaratılması gerektiğini de vurguladı.

ÇİPRAS: “ORDU VE GARANTİLERİN OLMAYACAĞI KIBRIS”

Öte yandan aynı gazeteye göre Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, katıldığı bir fuar açılındaki konuşmasında Kıbrıs sorununda değinerek, “adada yabancı ordu ve garantilere ihtiyaç olmadığı” mesajı verdi.

Kıbrıs’taki umudun kaybedilemeyeceği, kaybedilmemesi gerektiğini vurgulayan Çipras, bu çaba çerçevesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i desteklediklerini ifade etti.

Çipras “Kıbrıs halkının işgal ve garantiler olmadan yeniden birleşmiş bir Kıbrıs’ta yaşamaya hakkı vardır” dedi.