Rum basını,  ziyaretin ekonomik ve siyasi açıdan önemli olduğunu belirtti.

Simerini gazetesi Anastasiadis’in, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis ve diğer yetkililerle birlikte dün Bahreyn’e gittiğini yazdı.

Gazete ziyaret çerçevesinde önemli temaslarda bulunulacağını ve ekonomiyle ilgili anlaşmalar imzalanacağını kaydetti.

Edindiği bilgilere göre Anastasiadis’in Bahreyn Kralı İsa Al Halife ile imzalayacağı en önemli anlaşmanın iki ülke arasında çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşması olduğunu aktaran gazete, bu anlaşmanın Güney Kıbrıs’a ekonomik anlamda büyük katkılarının olacağına dikkat çekti.

Bahreyn valizinde büyük yatırımların Güney Kıbrıs’a çekilmesi beklentilerinin de bulunduğunu yazan gazete, Bahreyn’deki ekonomik çevrelerin Güney Kıbrıs’ın memorandumdan dolayı ekonomik kalkınmanın sağlanması amacıyla devlet topraklarını satma kararına ve özelleştirmeler konusuna büyük ilgi gösterdiğini belirterek, Rum yetkililerin bu yönde bilgilendirmelerde bulunacağını ifade etti.

Gazete ziyaretin siyasi uzantılarına da dikkat çekti.

Rum siyasi kaynakların söylediği üzere ziyaretin, Arap Körfezi ülkeleriyle ilişkilerin güçlendirilmesi seferberliğinin bir eylemini de teşkil ettiğini kaydeden gazete, kaynakların, “Çabamız körfezdeki tüm ülkelerde gelişmiş ve dostane ilişkilere sahip olmaktır; zira İslam Konferansı saflarında önemli rol oynadıklarını biliyoruz” dediğini aktardı.

Alithia gazetesi ise Anastasiadis’in Bahreyn ziyareti çerçevesinde turizm ve enerji alanlarında da anlaşmalar imzalanmasının beklendiğini belirtti.