Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, dün akşam, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Brexit sonrasında, Avrupa’nın geleceğini ele almak için Avrupa liderleri onuruna verdiği çalışma yemeğine katıldığı belirtildi.

Politis gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, yemek sırasında, Avrupalı liderlere, Kıbrıs sorununa yönelik gelişmeler ve Güney Kıbrıs’ın, geliştirdiği üçlü işbirlikleri  hakkında da bilgi verdiğini yazdı.

Habere göre, Berlin’de Anastasiadis’e eşlik eden  Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada,  Merkel’in, Bratislava’da 16 Eylül tarihinde yapılacak ve Avrupa’nın geleceğinin tartışılacağı gayriresmi Avrupa Konseyi toplantısı ışığında, Avrupalı liderlerle bir buluşma organize ettiğini ifade etti.

Hristodulidis, Anastasiadis’in bu buluşmada, Kıbrıs sorunundaki gelişmeler ile Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’de bölgesel işbirliklerini ileriye götürmek için üstlendiği girişimler konusunda bilgi verme fırsatını yakaladığını belirtti.

Anastasiadis’in, Atina’daki AB Akdeniz ülkeleri buluşmasına değinip değinmediği şeklindeki bir soru üzerine Hristodulidis, Rum liderin bundan bahsetmediğini ifade etti.