Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile telefon görüşmesi yaparak, Varna zirvesi hakkında bilgi aldığı bildirildi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, bu görüşmeyi Rum Sözcü Prodromos Prodromu’nun twitter hesabından duyurduğunu bildirdi.

“Varna’dan Sonra Hiçbir Şey Değişmiyor” başlıklı habere göre Anastasiadis, Borisov’dan Varna zirvesi ve Türkiye-AB arasında konuşulanlar hakkında detaylı bilgi aldı. 

Gazete, Varna’dan çıkan ana sonucun “şu anda Türkiye-AB ilişkilerinde hiçbir iyileşme olamayacak olmasına karşın en azından bir diyalog bulunuyor olması” olduğunu yazdı. 

Aynı gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK), bölgedeki hak ve çıkarlarından vazgeçmesinin söz konusu olmadığını açıklayarak “Güney Kıbrıs ve Yunanistan’a “tehditkar mesajlar verdiğini” iddia etti. 

Alithia da “Doğu Akdeniz’de Tek Bir Geri Adım Yok… Tayyip Erdoğan Varna Dönüşünde Kıbrıslı Türkler ve Rumlar Enerji Programına Birlikte Karar Vermezse Doğal Gazı Unutalım Dedi… Kıbrıs Sorununa Etkisi Büyük” başlık ve spotlarını attı.