Fileleftheros gazetesi yurt dışında görev yapan Rum büyükelçilerin, Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen yıllık toplantısının, dün Rum Yönetimi Başkanlığı’nda, Anastasiadis ile gerçekleştirilen görüşme ile sona erdiğini yazdı.

Gazete görüşmede Rum Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Aleksandros Zinon’un da yer aldığını belirtti.

Habere göre Anastasiadis ile büyükelçiler arasındaki görüşmede Kıbrıs sorununun yanı sıra Güney Kıbrıs’ın ekonomik ve ticari çıkarlarının, büyükelçilerin görev yaptığı ülkelerde ileriye götürülmesi konusu da ele alındı.

Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Aleksandros Zinon, konu hakkında yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in kendilerine, Kıbrıs sorunun çözümüne ilişkin müzakerelerin ilerlemesi hakkında bilgi verdiğini ifade etti.

Zinon, görüşmede ayrıca Güney Kıbrıs’ın ekonomik ve ticari çıkarlarının da ileriye taşınmasının ele alındığını belirtti.

Anastasiadis’in, büyükelçilerle görüşmesinin diyalog biçiminde gerçekleştiğini ifade eden Zinon, Anatasiadis’in çeşitli soruları yanıtladığını ve çeşitli konuların ele alınması şekline ilişkin olarak tarif verdiğini söyledi.

Gazete Rum Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına dayanarak, büyükelçilerin, üç günlük temasları çerçevesinde, Rum Dışişleri, Enerjİ Bakanları, Meclis Başkanı, Rum müzakereci Andreas Mavroyannis, Meclis Dışişleri Komitesi ile bir araya geldiğini de yazdı.