Politis, Anastasiadis’in, bazı hükümet yetkilileri ve işadamlarıyla birlikte, Rum kesiminin Çin ile ekonomi, yatırım ve turizm alanlarındaki ilişkilerinin geliştirilmesi için 13–19 Ekim tarihlerinde Çin’de temaslarda bulunacağını yazdı.

Anastasiadis’e Çin ziyaretinde Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis, Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, aynı zamanda Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Marios Dimitriadis’in eşlik edeceği belirtildi.

Anastasiadis’in Çin’e gerçekleştireceği ziyarette, biri Pekin, diğeri de Şangay’da olmak üzere iki işadamları forumunda konuşma yapacağını yazan gazete, Anastasiadis’in ziyaretinin belki de en dikkate değer olayının, 14 Ekim’de Çin Komünist Partisi Kongresi’ne katılacak olması olduğunu kaydetti.

Gazete, Anastasiadis’in bu Kongreye davet edilen tek Avrupalı lider olduğuna vurgu yaptı.

Gazete, Anastasiadis’in 16 Ekim’de ise, Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Şi Cinping ile görüşmesinin beklendiğini aktardı.

ANASTASİADİS, İSPANYA, ÜRDÜN, MALTA VE PARİS’E DE GİDECEK

Anastasiadis’in Çin Halk Cumhuriyeti ziyaretinin hemen ardından Avrupa Halk Partisi devlet başkanları toplantısına katılmak için İspanya’ya gideceğini kaydeden gazete, Anastasiadis’in Kasım ayı başında ise Ürdün’e gideceğini bildirdi.

Anastasiadis’in Kasım ayı sonunda ise, Malta’da düzenlenecek olan “Commonwealth” toplantısına katılacağını kaydeden gazete, Anastasiadis’in bunun ardından ise iklim değişikliğiyle ilgili AB devlet başkanları toplantısına katılmak için Paris’e gideceğini ekledi.