Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in 13–19 Ekim tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’ne gerçekleştireceği resmi çalışma ziyareti sırasında, Kıbrıs sorunu, ekonomi konularına özel vurgu yapılacağı Güney Kıbrıs-Çin arasındaki ikili ilişkiler, aynı zamanda AB-Çin ilişkilerinin ele alınacağı haber verildi.

Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre, Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis konuyla ilgili açıklamasında ziyareti çok önemli olarak nitelendirdi ve BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi olarak Çin’in, Kıbrıs sorununda oynayacak rolü olduğunu düşündüklerine işaret etti.

Anastasiadis’in Rum hükümetinden yetkililer ve beraberindeki işadamları heyetiyle, Çin’e gitmek üzere önümüzdeki Salı günü adadan ayrılmasının beklendiğini kaydeden gazete, Anastasiadis’in 14–15 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Çin Komünist Partisi toplantısına katılacağını belirtti.

Anastasiadis’in bu çerçevede, toplantıya katılacak olan devlet başkanlarıyla görüşmeler yapacağını kaydeden gazete, Anastasiadis’in toplantıya katılmak için resmi davet alan tek AB üyesi devlet başkanı olduğuna dikkati çekti.

Anastasiadis’in Çin Halk Cumhuriyeti Başkanıyla 15 Ekim’de görüşmesinin beklendiğini yazan gazete, Anastasiadis’in Pekin’deki temaslarını tamamlamasının ardından beraberindeki heyetle 17 Ekim’de Şangay’a geçeceğini, 19 Ekim’de ise adaya dönmesinin beklendiğini ekledi.