Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in BM Genel Kurulu’nda bu akşam yapacağı konuşmada Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili 3 kırmızıçizgisini ortaya koyacağı haber verildi.

Alithia manşete çektiği haberinde Anastasiadis’in Genel Kurul kürsüsünde Kıbrıs sorununun çözümü için temel ön şart olarak dile getireceği kırmızıçizgilerinin “Türk askerinin Ada’dan çekilmesi, garantilerin kaldırılması ve bütün Kıbrıslıların dört özgürlüğünün (serbest yerleşim, serbest dolaşım, mülk edinme ve çalışma) tanınması” olduğunu vurguladı.

Haberde Anastasiadis’in müzakerelerdeki ilerlemeyle ilgili olumlu konuşacağı ancak sorunlar da olduğunu söyleyerek “müzakere prosedürüne olumlu katkı yapması için Türkiye’ye baskı yapılması” çağrısında bulunacağına işaret edildi.

Anastasiadis’in New York temaslarının bugünkü ayağına da değinen gazeteye göre bugünkü temas gündeminde Noble şirketi CEO’su David Stower’le, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la ve ardından ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’le görüşmeler bulunuyor. Anastasiadis’in Biden’den ABD’nin Ankara nezdinde müdahalede bulunmasını isteyeceği de kaydedildi.

Politis haberi “Başkan’ın BM Genel Kurul’daki Kırmızıçizgili Konuşması” başlığıyla yansıttı.