Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Güney Kıbrıs’ta bugün dördüncü gününe giren yangından etkilenen Solea bölgesini dün yeniden ziyaret ettiği ve bölgede yetkililerle toplantı yaptığı haber verildi.

Alithia ve diğer gazetelere göre, şu an herkesin üzerine düşen sorumlulukları almasının zamanı olduğunu söyleyen Anastasiadis, ayrıca herkesin “benden öte biz”, “bizim evimizin ötesinde de doğal çevre, köyler ve insan yaşamı olduğunu düşünmesi gerektiğini” dile getirdi.

Bugünlerde, düşüncelerinin, yangında hayatlarını kaybedenlerin aileleriyle birlikte olduğunu dile getiren Anastasiadis, devletin bu ailelerin yanında olacağını ifade etti.

Anastasiadis ayrıca, benzeri görülmemiş bir felaketi göğüsleme çabası içerisinde, hayatlarını tehlikeye atan yetkili birimler ve gönüllülere de teşekkür etti.

Dikkatlerinin şu an insan hayatının ve çevrenin kurtarılmasında olduğunu dile getiren Anastasiadis, Rum Bakanlar Kurulu’nun ortaya çıkan her şeyi üstleneceğini, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının destekçisi olacağını, aynı zamanda meydana gelen zararların karşılanmasına da yardımcı olacağını ifade etti.

Bu büyük felakete maruz kalan bölgelerin tam olarak ağaçlandırılmasına ilişkin koordineli bir planlama konusunda karar alınacağını da dile getiren Anastasiadis, bir yangının söndürülmesi için ilk kez bu kadar çok sayıda uçuş aracı kullanıldığını, bunun da ikili anlaşmalar ile Avrupa Sivil Koruma Mekanizması’nın harekete geçirilmesini sonucu olduğunu sözlerine ekledi.