Alithia gazetesinin haberine göre, kısa zaman önce Paris’te gerçekleşen terör saldırılarında hayatını kaybedenler anısına, Fransız Büyükelçilik konutunda açılan taziye defterini imzalayan Anastasiadis, yakın zamanda Avrupa’da büyük bir terör saldırısı olabileceğiyle ilgili soruya yanıtında “güvenlik makamlarından aldığım malumattan, vatanımızla ilgili benzer bir şeyin önlenmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını biliyorum” dedi.

Anastasiadis, Paris’teki terör saldırısını kınayarak, bu saldırılara karşı ortaya çıkan evrensel tepkinin, aşırılık yanlılarını bu tarz kabul edilemez faaliyetlerine girişmeden önce ikinci defa düşünmeye zorlamasını umduğunu da söyledi.

Gazeteye göre, Rum İstihbarat Teşkilatı (KİP) Başkanı Andreas Pendaras’ın “işgal altındaki bölgelerin, Cihatçıların Avrupa, Irak ve Suriye’ye yönelik geçiş noktasını teşkil etmekte olduğuna dair açıklamasını” yorumlaması da istenen Anastasiadis, “bu konu hakkında daha fazla yorum yok” ifadesini kullandı.

Öte yandan gazete, elde ettiği bilgilere dayanarak, Rum İstihbarat Teşkilatı’nın, durumu yakından takip ettiğini ve konu hakkında yoğun faaliyetler geliştirdiğini yazdı.

Habere göre, Rum Polis Genel Müdürlüğü Basın Sözcüsü Andreas Angelidis, devletin yetkili birimleriyle yakın bir işbirliği var olduğunu ve “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” tüm giriş ve çıkış noktalarında önlemler alındığını dile getirdi.

Angelidis, yüksek riske sahip büyükelçilikler ile “Kıbrıs Cumhuriyeti” topraklarındaki başka olası hedeflerde de önlemler alındığını sözlerine ekledi.