Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümünün Kıbrıslı Türklerin olduğu kadar Kıbrıslı Rumların da endişelerini gidermesi gerektiğini açıkladı.

Simerini ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in DİSİ partisinin 40. kuruluş yıldönümü sebebiyle önceki akşam düzenlenen törene katıldığını, burada yaptığı konuşmada Kıbrıslı Türklere yönelik de çağrıda bulunduğunu yazdılar.

Habere göre Anastasiadis, müzakerelerin gerçekleştirildiği kritik bir dönemde bulunulduğunu, bu sebepten ötürü de iç siyasette birlik olunması gerektiğini belirterek, “bazı gerçekleri doğru değerlendirmenin, Kıbrıslı Rumlar tarafından kabul görmeyecek şeylere onay vermek anlamına gelmeyeceğini” ifade etti.

“Kıbrıslı Türklere saygı duyduklarını ve tıpkı Kıbrıslı Rumlar için olduğu gibi, Kıbrıslı Türklerin de var olmayı sürdürmelerini ve ilerlemelerini arzu ettiklerini” iddia eden Anastasiadis, Kıbrıslı Türklerin ise, Kıbrıslı Rumların da giderilmesi gereken endişelerinin bulunduğunu anlamaları gerektiğini savundu.

Anastasiadis, DİSİ partisinin hedefinin de, Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin geleceğini garanti altına alacak bir anlaşmaya varılması olduğunu sözlerine ekledi.

Habere göre DİSİ Başkanı Averof Neofitu’da etkinlikte yaptığı konuşmada, DİSİ’nin geçmişine ve hedeflerine değinerek, Kıbrıs sorununa BM kararları ve AB ilke ve tüzükleri temelinde onurlu fonksiyonel bir çözüm istediklerini vurguladı.