Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Rum Telekomünikasyon İdaresi (CYTA)’nın özelleştirilmesi konusunda son noktayı koyduğu ve CYTA’nın özelleşeceğini açıkça ifade ettiği belirtildi.

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, CYTA çalışanlarını temsil eden sendikaların temsilcileri ile, dün sabah, Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in de yer aldığı toplantıda bir araya geldiğini ve CYTA’nın özelleştirilmesine ilişkin yasa tasarısının meclisten geri çekilmesinin söz konusu olmadığını açıkça dile getirdiğini yazdılar.

Habere göre Anastasiadis, toplantı sırasında sendika temsilcilerine “nehrin geri dönüşünün olmadığını” belirtti.

Rum Hükümet Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos, konu hakkında yaptığı açıklamada, sendikaların, görüşme sırasında, Bakanlar Kurulu’ndan geçtiğimiz gün geçen yasa tasarısına ilişkin taleplerini ortaya koyduklarını belirtti.

Papadopulos, sendikaların,  yasa tasarısına ilişkin çalışanların garanti altına alınmasına ilişkin bazı belirsizliklerin olduğunu düşündüklerini bu nedenle bu belirsizliklerin açıklığa kavuşması için Maliye Bakanlığı ile istişarelere başlanması konusunda Anastasiadis ile mutabakata vardıklarını ifade etti.

Papadopulos, Anastasiadis’in CYTA üyelerine, “güvencelerin olacağı, bunun sadece hükümetin bir kararının değil, meclisin onayını isteyeceğini, buna bağlı olarak endişeye gerek olmadığını” söylediğini belirtti.