Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis temaslarda bulunmak amacıyla kalabalık bir heyetle İsrail’e gidiyor.

Simerini ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’le birilikte yarın, İsrail’e giderek temaslarda bulunacağını yazdılar. 

Habere göre yarın sabah İsrail’e gidecek olan Anastasiadis ilk görüşmesini Kudis Patriği Theofilos’la gerçekleştirecek.

Gazete, Anastasiadis’in 15 Haziran Pazar günü ise İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve Başbakan Binyamin Netanyahu’yla bir araya geleceğini, aynı günün akşamında da onuruna verilen yemeğe katılacağını yazdı.

Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis ve Enerji Bakanı Lakkotripis’in de ilk olarak İsrail Enerji Bakanı Yuval Stainitz’le ortak görüşme gerçekleştireceklerini belirten gazete, Kasulidis ve Lakkotripis’in ayrı ayrı temaslarının da olacağını vurguladı.

Gazete, İsrail Başbakan Netanyahu’nın sözcüsü Mark Regev’in Rum haber ajansına yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ı İsrail’in yakın dostu ve iyi komşusu olarak nitelendirdiğini belirtti.

ANASTASİADİS MISIR CUMHURBAŞKANI SİSİ’YLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan gazete bir diğer haberinde, Anastasiadis’in Cuma günü Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’yle uzun süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini yazdı.

Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis’in açıklamasına göre, Anastasiadis ve Sisi gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde “Filistin sorununun çözülmesi gerektiği temelinde, bölgesel ve uluslar arası gelişmeleri ele aldılar”.

Habere göre Anastasiadis ayrıca, Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda da Sisi’ye “bilgi verdi”.