Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in 23–24 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Dünya İnsani Zirvesi’ne katılmak için, İstanbul’a gideceği haber verildi.

Anastasiadis’in İstanbul’daki zirve çerçevesinde Lübnan ve Finlandiya Başbakanı ile ikili görüşmelerde bulunacağını yazan Fileleftheros gazetesi, Anastasiadis’in başka devlet yetkilileriyle de görüşmeler yapmasının ayarlanması için, diplomatik yoldan istişarelerin sürdüğünü belirtti.

Gazeteye göre, Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis ise konuyla ilgili açıklamasında, Lübnan Başbakanı ile yapılacak olan görüşmede, Güney Kıbrıs-Lübnan ilişkileri yanı sıra, ilk önce Dışişleri Bakanları ardından da devlet başkanları düzeyinde gerçekleştirilecek olan Güney Kıbrıs-Yunanistan-Lübnan üçlü görüşmesinin ele alınacağını ekledi.

Gazete, Rum AB Komiseri Hristos Stilyanidis’in de İstanbul’daki toplantıya katılacağını ekledi.

İSTANBUL’UN ARDINDAN LÜKSEMBURG

Öte yandan gazete bir diğer haberinde ise, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in 28 Mayıs tarihinde ise, Avrupa Halk Partisi’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak için Lüksemburg’a gideceğini bildirdi.

Habere göre, konu hakkında gazetecilere bilgi veren Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Anastasiadis’in etkinlik çerçevesinde Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Almanya Başbakanı Bayan Angela Merkel ile bir araya geleceğini ve ele alınacak olan konular arasında Türk vatandaşlarına vize serbestisi konusunun da bulunacağını dile getirdi.

Gazete, Avrupa Halk Partisi’nin web sitesinde, 40’ıncı kuruluş yıldönümü etkinliğinin 30 Mayıs’ta gerçekleştirileceğinin belirtildiğini de ekledi.