Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, kabinesinde değişiklikler yapacağı konusunda son günlerde yazılan ve söylenenlere, hatta Başkanlık’tan sızan bilgilere karşın, bakanların yerine başka birilerini atama niyetinde olmadığı belirtildi.

Politis gazetesi “Kabine Değişikliği Yok” başlıklı haberinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in kabinesinde veya özel danışmanlarında değişiklik yapma niyetini taşımadığını yazdı.

Anastasiadis’in kendisini kabine değişikliğine itecek bakanlar aleyhine herhangi bir durumun ortaya çıkmamasına bağlı olarak böyle bir iradeye sahip olmadığını yazan gazete, hükümetteki siyasi kişilerin değişikliğinin ancak partilerin, Anastasiadis’in geniş kabul gören bir hükümet oluşturulması önerisine olumlu yanıt vermesi durumunda olabileceğini ancak bunun da olanaksız görüldüğünü belirtti.

Gazete, Rum Başkanlığı’ndan beklenmesi gereken tek değişikliğin, yapısal değişikler olduğunu anımsattı.

TRODOS’TAKİ BAŞKANLIK KONUTUNDA YEMEK

Gazete aynı haberinin içerisinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün, Trodos’taki Başkanlık Konutu’nda, yakın çalışma arkadaşları (Hükümet Sözcüsü) Nikos Hristodulidis ve (Başkanlık Müsteşarı) Konstantinos Petridis ile öğle yemeğinde bir araya gelerek Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri ve iç meseleleri ele aldığını yazdı.

Anastasiadis’in yakın çalışma arkadaşlarıyla bir dizi görüşme yapmaya devam edeceğini yazan gazete Anastasiadis’in, Ocak ayı sonunda, ameliyatı sonrasındaki ilk yurt dışı gezisi için Bahreyn’e gideceğini de anımsattı.

Fileleftheros gazetesi ise “Değişikliklere İlişkin Görüşmeler Başladı” başlıklı haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, yeni yılla birlikte bir dizi konuda kararların ve faaliyetlerin olması hedefiyle yakın çalışma arkadaşlarıyla görüşmelere başladığını yazdı.

Habere göre Anastasiadis, en kısa zamanda gayri resmi siyasi parti başkanları konseyini toplantıya çağırma niyetini taşıyor.

Anastaiadis, parti başkanlarıyla, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin Ada’ya gelecek olması ışığında, Kıbrıs sorununu, Türk “meydan okumalarını”, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki araştırmaları görüşecek.