Klerides’in kişisel eşyalarının yer aldığı salon, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından açıldı.

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, burada yaptığı açıklamaya yer verdiler.

Habere göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Klerides’in anısına yönelik en iyi duanın, tüm yaşamı boyunca çalıştığı gibi canlılıkla çalışmak ve ülkeye barışı getirmek şeklinde olduğunu, bunun başarılması durumunda, Klerides’in anısına büyük bir değer katacaklarını ifade etti.

Anastasiadis konuşmasında Klerides’in geleneksel bir dindar, “Kutsal Yazılara” harfi harfine uyan bir inançlı olmadığını; çevresinde olanlara, dinamik olarak, realist ve bilimsel açıdan baktığını belirtti.

Klerides’in bu yaklaşımının kendisini hiçbir zaman din veya Kilise ile çatıştırmadığını belirten Anastasiadis, Klerides’in kişiliğine de övgüler yağdırdı.

Anastasiadis, Klerides’in, Ada’da barış içinde yaşamak olan vizyonundan da bahsetti.

Klerides’in değerli kişisel eşyalarını Tamasu Metropolitliği’ne bağışlama inisiyatifini üstlenen kızı Keti Kliridu’yu da tebrik eden Anastasiadis, Klerides’in değerli kişisel eşyalarında yer alanlara da atıfta bulundu.

NEOFİTU

Alithia gazetesine göre DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Rum Yönetimi eski Başkanı Glafkos Klerides’in ölümünün 2’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen ayinde bir konuşma yaptı.

Neofitu, Güney Lefkoşa’ya bağlı Episkopio’daki Ay.Nikolau Kilisesi’nde dün düzenlenen ayinde yaptığı konuşmada, Klerides’in şahsına yönelik övgülerde bulunurken, Klerides’in gerek çalışmalarında gerekse inançlarında cesur bir kişi olduğuna dikkati çekti.

Klerides’in, Güney Kıbrıs’ın AB’ye katılımını sağladığını belirten Neofitu, bunun, Klerides’in stratejik hedefi olduğunu, ülkenin yeniden birleşmesi olan vizyonunu ise görmeye maalesef yetişemediğini ifade etti.

Neofitu, bu vizyonun kendileri için tarihi bir yükümlülük olarak kalmaya devam ettiğini de söyledi.