Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Moğolistan’da AB liderlerinin Asya ülkeleri liderleriyle gerçekleştireceği zirve toplantısı çerçevesinde Rusya Başbakanı Dmitri Medmedev’le görüşecek.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in AB-Asya devlet lider ve başkanları zirvesine katılmak amacıyla yarın akşam Moğolistan’a gideceğini yazdılar.

Gazete, Anastasiadis-Medmedev görüşmesinin Rusya’nın talebi doğrultusunda gerçekleşeceğini ve görüşmede ağırlığın Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) üçüncü tur sondaj izinleri ve enerji konularına verilmesinin beklendiğini aktardı.

Rusya’nın MEB’de doğal gaz faaliyetlerinde bulunmakla ilgilendiğine dair bilgiler olduğunu iddia eden gazete, görüşmede ayrıca Kıbrıs sorunu, Türkiye-Rusya ilişkileri ve diğer uluslar arası konuların ele alınmasının beklendiğini vurguladı.

Gazete, Anastasiadis’in zirve çerçevesinde Singapur Başbakanı ve Hindistan Başkan Yardımcısıyla da görüşeceğini, başka görüşmelerin yapılma ihtimalinin de bulunduğunu belirtti.