Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, 15–16 Temmuz’da Ulan Batur’da düzenlenen AB ve Asya Devletleri Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı’na (ASEM) katılmak üzere gittiği Moğolistan’da gerçekleştirdiği temasların gündeminde, Kıbrıs sorunu ve ikili konuların bulunduğu ifade edildi.

Alithia gazetesi, yapılan açıklamaya dayanarak, Anastasiadis’in dün Moğolistan Cumhurbaşkanıyla yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ile bunların güçlendirilmesi yollarının ele alındığını kaydetti.

Gazete, görüşmede, iki ülke arasında çifte vergilendirmeden kaçınılmasına dair anlaşma yapılmasına ilişkin istişarelerin başlamasıyla ilgili konular, Moğolistan-AB ilişkileri aynı zamanda ASEM toplantısının gündemindeki meselelerin ele alındığını ifade etti.

Anastasiadis’in Moğolistan Cumhurbaşkanı’nı Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini de yazan gazete, Anastasiadis’in Hindistan Başkan yardımcısıyla görüştüğünü de kaydetti.

Gazete, görüşmede, Anastasiadis’in 15–18 Eylül tarihlerinde Hindistan’a gerçekleştirilmesi beklenen ziyaretle ilgili konular yanı sıra, Kıbrıs sorunundaki gelişmelerin de ele alındığını belirtti.

Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, ASEM toplantısında yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs’ın, Asya ile Avrupa arasındaki bağlantının her şekilde güçlendirilmesinin kuvvetli destekçisi olduğunu söylediğini de ekledi.