Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin Güney Kıbrıs’taki seçim sürecinin ardından yoğunluk kazanmasını beklediğini açıladı.

Simerini gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Rum Sanayi ve İşadamları Derneği (OEB) tarafından düzenlenen geceye katıldığını, yaptığı konuşmada Kıbrıs sorunu ve ekonomi konularına değindiğini yazdı.

Habere göre Anastasiadis konuşmasında, Güney Kıbrıs’ta bu Pazar gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimlerini takip eden haftalarda müzakere sürecinin yoğunlaşmasını beklediğini belirterek kendilerinin iyi niyet içerisinde bu süreci devam ettirmeye kararlı olduklarını, Türkiye’nin de aynı iyi niyeti göstereceğine inanmayı istediğini ifade etti.

Anastasiadis: “Müzakere masasına tüm konuları koyduk ve yakın zamanda müzakerelerin gidişatına dair daha net bir görüntü elde edeceğimizi umuyorum. Karşılaştığımız zorluklara rağmen sorunun çözümü için şu andaki dönemde iyi bir fırsatın olduğuna inandığım için temkinli iyimserliğimi sürdürüyorum” şeklinde konuştu.

Anastasiadis konuşmasında ayrıca Güney Kıbrıs’taki ekonomik gelişmeler ve hükümetinin gerçekleştirdiği icraatlara da değindi.