Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum Siyasi Parti Başkanlarıyla 8 Eylül Salı günü yapacağı bilgilendirme toplantısının yanı sıra yine Eylül ayında Rum Meclisi’ne de bilgi verecek.

Alithia ve diğer gazeteler, Rum Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos’un dün yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Rum siyasileri müzakereler konusunda yeterli bilgilendirmediği yönünde gazetecilerin sorularını yanıtladığını ve Anastasiadis’in 8 Eylül’de parti başkanlarına bilgi vereceğini hatırlattığını yazdılar.

Papadopulos ayrıca, Anastasiadis’in Eylül ayı içerisinde Rum Meclisi’nde yapılacak kapalı oturumda meclise de bilgi vereceğini belirtirken Anastasiadis ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın 1 Eylül’de görüşeceklerini de hatırlattı.

Papadopulos, Anastasidis New York’a gitmeden önce liderlerin ikinci kez bir araya geleceklerini de vurguladı.

SİYASİ PARTİLERDEN AÇIKLAMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan Rum hükmet partisi DİSİ ve diğer partilerin Kıbrıs sorununa ilişkin açıklamaları dün de devam etti.

DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün oldu bittileri kalıcı hale getirdiğini bazı kesimlerin göremediğini belirtirken Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in “her türlü garantörlüğün devamına karşı olunduğu” açıklamasına da destek belirtti.

Vatandaşlar İttifakı’ndan yapılan açıklamada ise, Anastasiadis’in Rum siyasi partilerini müzakereler konusunda bilgisiz bırakması eleştirilirken Kasulidis’in açıklamalarına destek verildiği vurgulandı.

Gazete, Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nin de dün Kasulidis’e destek belirten partiler arasına girdiğini belirtti.