Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis BM’nin 69’uncu Genel Kurul toplantısına katılmak üzere Londra üzerinden New York’a gitmek üzere Ada’dan ayrıldı. Eşi Andri Anastasiadis’le birlikte dün Londra’ya hareket eden Nikos Anastasiadis Londra üzerinden New York’a geçecek.

Fileleftheros ve diğer gazeteler BM Genel Kurulu’nda konuşma yapacak,  katılımcı devlet ve hükümet yetkilileriyle de temaslarda bulunacak Anastasiadis’e bu temaslarında Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Sözcü Nikos Hristodulidis ve bazı bürokratların eşlik edeceğini yazdı.

Habere göre Anastasiadis yarın ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşecek, 22 Eylül’de ise Amerikan-Yahudi Komitesi (Yahudi Lobisi) üyeleriyle kahvaltı toplantısı yapacak ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’la bir araya gelecek. Güvenlik Konseyi’nin Daimi Üyesi 5 ülkenin daimi temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya gelecek olan Anastasiadis aynı gün akşamüzeri BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’la görüşecek.

Anastasiadis 23 Eylül’de Lübnan Başbakanı Tammam Salam ve ardından da Mısır Başbakanı Abdel Fatah El Sisi ile bir araya gelecek. Ardından Dünya Yahudi Kongresi üyeleriyle görüşecek olan Anastasiadis, aynı günün akşamı ABD Başkanı Barack Obama ve eşinin vereceği resepsiyona katılacak.

Nikos Anastasiadis 24 Eylül’de Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov‘la görüşecek ve 26 Eylül’de ise BM Genel Kurulu’nda konuşacak. Konuşmasının ardından basın toplantısı düzenleyecek olan Anastasiadis, aynı gün öğle saatlerinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşecek.