“Yeni devletin silahlı ordusu olmayacak, suçla mücadele için her eyaletin kendi polis gücü olacak” diyen Anastasiadis Rum Milli Muhafız Ordusu’nun çözümle birlikte dağıtılacağını ilan etti. Anastasiadis, dağıtılacak RMMO mensuplarının işsiz kalmayacağını, ordu formatında değil içi güvenlik gücü olarak istihdam edilebileceklerini de söyledi.

Anastasiadis, Politis Gazetesi’ne verdiği mülakatta konuyla ilgili şu detayları da verdi:

“Sahil güvenlik olacak, jandarma kuvvetleri olacak, muhtemelen bir de sınırların korunması, arama ve kurtarma konularına katılımımız, terörle mücadele, ülke içinde ve dışında örgütlü suçla mücadele yükümlülüklerimizi yerine getirmekle görevli bir kuvvet olacak. Her eyaletin kendi polis gücü ve federal polis kuvveti de olacak. Burada tekerleği icat edeceğimizi zannetmiyorum.”

Anastasiadis, bu amaç için bugün güvenlik güçlerinde yer alan personelin değerlendirilip değerlendirilmeyeceği sorulduğunda “Elbette. İşsizlik olmayacak çünkü ülke, devlet, eyalet bugün ülke savunmasına hizmet edenlere ihtiyaç duyacak ama ordu formunda değil –tekrar etmek isterim- güvenlik kuvveti üyesi olarak” ifadesini kullandı.