ABD'nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, ABD’nin, Kıbrıs sorununa bulunacak çözümün ekonomik boyutu için katkı koymaya hazır olduğunu söyledi.

Rum radyosunun haberine göre, bir dizi temasta bulunmak için adaya gelen ve bu kapsamda, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile bu sabah görüşen Nuland, Anastasiadis’in kendisini Kıbrıs sorununa ve özellikle de dün akşam, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yaptığı görüşmeye dair bilgilendirdiğini kaydetti.

Anastasiadis’ten duyduklarının cesaret verici olduğunu belirten Nuland, anlayışların uzlaşıya dönüşmesi için çaba gösterildiğinin ve bu hususta ilerleme sağlandığının açık olduğunu ifade etti.

Nuland, ABD’nin, Kıbrıs sorununun çözümü için yürütülen diyaloğa büyük destek verdiğinin bilinmekte olduğunu da söyledi.

Nuland ayrıca, ABD’nin “Kıbrıs’a” yaptığı yatırımların son 2 yılda 7 kat arttığına dikkat çekerek, Güney Kıbrıs’ın memorandumdan çıkması nedeniyle Anastasiadis’i tebrik etti.

cna_f335fd06ff64a4182b93784e3f495fd72.jpg

HRİSTODULİDİS: “ÇÖZÜMÜN EKONOMİK BOYUTU DA GÖRÜŞÜLDÜ, ABD KATKI YAPMAYA HAZIR”

Bu arada, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Nuland ile Anastasiadis’in, çözümün ekonomik boyutunu ve KKTC’deki “siyasi krizi” de görüştüklerini açıkladı.

Hristodulidis, ABD’nin, çözüm için gösterilen çabaları maddi anlamda desteklemeye hazır olduğunu beyan ettiğini söyledi.

Hristodulidis ayrıca, Nuland’ın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’de gerçekleştirdiği temaslar konusunda bilgi verdiğini kaydetti.

Rum radyosuna göre Nuland ile Anastasiadis, bugünkü görüşmesinde Kıbrıs sorunu dışında güvenlik ve enerji konuları ile karşılıklı ilişkileri de ele aldı.

cna_fc6a5af01797d46a6bd5ebc1bb1ff369a.jpg