Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’un, AB’nin Kıbrıs sorununa etkin müdahil olmasının tüm çabaya yeni bir dinamik kazandıracağı konusunda mutabık kaldıkları belirtildi.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Euro bölgesi liderleri zirvesine katılmak için Brüksel’de bulunan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün sabah Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bir araya geldiğini yazdı.

Habere göre, Anastasiadis, görüşme sırasında, Tusk’a, yeni Kıbrıs Türk lider Mustafa Akıncı ile müzakerelerin yeniden başlaması ışığında Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler ve Anastasiadis’in İsrail-Filistin ve Mısır arasında arabuluculuk yapması girişimi hakkında bilgi verdi.

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, gazeteye yaptığı konu hakkındaki açıklamasında Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in görüşme çerçevesinde, Kıbrıs sorununun en kısa zamanda, özlü ve barışçıl diyalog içerisinde çözümüne ilişkin iradesini dile getirdiğini ifade etti.

Hristodulidis, görüşme sırasında Anastasiadis ve Tusk’un, gerek çözüm çabalarına, gerekse olası çözümün hayata geçirilmesinde AB’nin etkin müdahil olmasının katma değere sahip olacağı konusunda inanca sahip olduklarını belirtti.

Hristodulidis, görüşme sırasında Rum ekonomisinin de ele alındığını ifade etti.

Hristodulidis, Anastasiadis’in, Tusk’a Ada’yı ziyaret davetinde bulunduğunu da söyledi.