Alithia gazetesine göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis yaptığı yazılı açıklamada, ödeme güçlüğü yasasının(iflas yasasının) onaylanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İlgili yasanın onaylanmasının, Hükümetin piyasalara çıkma çabasını güçlendirdiğini ifade eden Anastasiadis açıklamasında ayrıca yasanın onaylanmasına destek veren DİSİ Başkanı Averof Neofitu, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, KS EDEK Başkanı Marinos Sizopulos ile bu partilerin meclis gruplarına teşekkürlerini sundu.

Anastasiadis, yasanın geçmesiyle birlikte Avrupa Merkez Bankası’nın programına dahil olmasına ve diğer kredi diliminin ödenmesine de olanak sağlayacağını dile getirdi.

MALİYE BAKANI HARİS YEORGİADİS

Habere göre Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ise IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği Washington’dan yaptığı açıklamada, ödeme güçlüğü yasasının (iflas yasası) onaylanmasını önemli bir gelişme olarak nitelendirdi.

Ödeme güçlüğü yasasının onaylanmasının dolaylı ve direkt etkilerinden de bahseden Yeorgiadis, bunun, Rum ekonomisinin yükselişe geçmesi sürecini kolaylaştıracağını belirtti.

Yeorgiadis açıklamasında, yasanın onaylanmasının ardından değerlendirme sürecinin devam etmesine ilişkin önkoşulların yaratıldığını, sürecin tamamlanması için Troyka’nın Güney Kıbrıs’a gelişinin ileriki günlerde belirleneceğini ifade etti.

Yeorgiadis, Hükümetin niyetinin, Güney Kıbrıs programının önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanmasının ileriye götürülmesi olduğunu belirtti.

TROYKA GERİ GELİYOR

Politis gazetesi “Troyka Geri Geliyor” başlıklı haberinde, ödeme güçlüğü yasasının (iflas yasası) onaylanmasının, Troyka teknokratları tarafından memorandumun hayata geçirilmesi sürecinin yeni değerlendirilmesini teşkil ettiğini yazdı.

Gazete gerek Troyka gerekse Rum makamların, ilgili yasanın onaylanmasının ardından, memorandum yükümlülüklerinin yerine getirilmesindeki karışıklığın sona ermesini olumlu bir unsur olarak gördüklerini belirtti.

Habere göre Troyka’dan bir kaynak gazeteye yaptığı açıklamada, ilgili yasanın onaylanmasının ertelenmemesinin önemli olduğunu ifade etti.

Gazete yeni değerlendirmenin, iki hafta sonra başlamasının da olası olduğunu yazdı.