Rum Bakanlar Kurulu’nun siyasi partilerin mali denetimi konusunda onayladığı yasa tasarısının büyük değişiklikleri beraberinde getireceği ve bu değişiklikleri Avrupa Konseyi Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu’nun (GRECO) istediği haber verildi.

Fileleftheros gazetesi, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan ve dün Meclis’e sevk edilen yasa tasarısının en önemli maddelerinden birinin, siyasi partiler ile partilere bağlı örgütlerin finansal durumlarını kontrol edecek olan bir Komiser atanması olduğunu yazdı.

Komiserin Rum Yönetimi Başkanı tarafından beş yıllığına atanacağını yazan gazete, bunun bağımsız bir yetkili olacağını kaydetti.

ANASTASİADİS: “YOLSUZLUĞA SIFIR TOLERANS”

Gazetede yer alan başka bir habere göre ise, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum Haber Ajansı (KİPE)’ye açıklamasında, ülkenin zararına olan ekonomik bir suça müdahil olanlara, aynı zamanda yolsuzluk davalarına karışanlara sıfır tolerans gösterileceğini söyledi.

Anastasiadis şu an kabine değişikliği söz konusu olmadığını da belirtti.

Gazeteye göre, Kıbrıs müzakerelerine katılımını askıya alması ve genel olarak, ileri sürülen Türk kışkırtmaları karşısındaki tutumunun, “Anastasiadis bunu çözecek” düşüncesiyle kendisine oy veren destekçilerini hayal kırıklığına uğratıp uğratmadığının kendisine sorulması üzerine ise Rum lider kısaca şunu söyledi:

“Önemli olan şey, görevde olduğum süre içerisinde, Kıbrıs sorununun çözüm yönteminin nasıl bulunacağıdır. Daha önce de birçok kez söylediğim gibi, beni, ne kadar ve kimlere sempatik olacağım değil, vatanımız için ne kadar yararlı olacağım ilgilendirir.”