Euro grubun gerçekleştirilecek toplantısı öncesinde, Atina ile kreditörleri arasında borcu konusunda anlaşmaya varılması olanaklarının tehlikeli bir biçimde azalmakta olduğu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Yunanistan için arabuluculuk yapacağı haber verildi.

Alithia gazetesi “Savaş Ortamında Geri Sayım” başlığıyla manşete taşıdığı haberinde, Atina ile Brüksel’in karşılıklı olarak birbirlerine ağır suçlamalarda bulunduklarını, öte yandan Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in de Yunanistan hükümetine saldırdığını yazdı.

Anastasiadis’in, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile dün telefonda görüştüğünü yazan gazete, yapılan görüşmede, Rum hükümetinin, Yunanistan’ın Avrupa Merkez Bankası, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Komisyonu ile borcu konusunda bir anlaşmaya varılması çabalarında yardımcı rol oynaması için, Anastasiadis’in arabuluculuk yapmasının ele alındığını aktardı.

Anastasiadis’in bu amaçla, diğer Avrupalı liderlerle telefon görüşmeleri yapmasının beklendiğini kaydeden gazete, Rum hükümeti sözcüsü Nikos Hristodulidis’in açıklamalarına yer verdi.

Buna göre Hristodulidis, Anastasiadis’in, Yunanistan ile müzakerede bulunan kurumların başındaki yabancı liderlerle konuşmaya çalışacağını söyledi.

Rum sözcü, müzakerenin üç kurumla yapıldığını ve Anastasiadis’in Yunanistan’a yardımcı olmaya çalışacağını sözlerine ekledi.