Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e, Atina Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından “Fahri Doktora” unvanı verildiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Anastasiadis’in 46 yıl önce bu fakülteden mezun olduğunu ve dün akşam, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un da katıldığı törenle, Fahri Doktora unvanını aldığını yazdı.

Habere göre Anastasiadis, törende yaptığı konuşmada, hukuk kurallarının tek başına çözüme götürmediğini ve geçen zamanın birinci hukuku etkisiz hale getirdiğini veya sözde hukuk ile yeni kurallara götüren olgular yarattığını söyledi.

Uzlaşının ise, siyasi kararların ve hukukun birleşmesi olduğunu belirten Anastasiadis, hukukla bütünüyle uyuşmasa bile, uzlaşının cesaretsizlikten, durağanlıktan ve çıkmazdan doğacak sonuçlardan daha adil olacağına vurgu yaptı.

Anastasiadis, halkın duygusal dalgalanmalarının ve popülistlerin, liderleri yönlendirmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

Habere göre Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümünün, AB ilke ve değerleriyle, diğer AB ülkeleriyle eşit muamele görülmesini ve çağdaş bir Avrupa ülkesi yaratılmasını sağlayacak olan insan haklarıyla bağdaşması ve adadaki Kıbrıslı Türkler ile Rumların bir arada barış içerisinde yaşamasını garanti altına alacak olan ve gelecekteki kuşaklar için de perspektif oluşturan bir devlet kurulması için çaba gösterdiklerini söyledi.