BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın Salı günü Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile gerçekleştirdiği yarım saatlik görüşme Rum basınında geniş yer aldı.

Politis gazetesi, Spehar’ın Anastasiadis’le bir araya gelmesi haberini  “Yemek Konusunda Yeni Bir Şey Yok” başlığıyla aktardı. Gazete, Spehar’ın geçen hafta görüştüğü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bu sabah yeniden bir araya geleceğine işaret etti.

Gazete, Akıncı’nın Kıbrıs Rum tarafından çözüm ve doğal gaz kaynaklarını Kıbrıslı Türklerle paylaşma konusunda kamuoyu önünde siyasi irade ortaya koymasını beklediği mesajını iletmekte ısrar ettiğini iddia etti.

Habere göre, Anastasiadis, Spehar’la görüşmesinde, Akıncı’yla bir araya gelmeye hazır olduğunu yinelerken, Kıbrıs Türk tarafınca son bir haftadır yapılan açıklamaları ise yorumlamaktan kaçındı.

Spehar ise dünkü görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, iki tarafla müzakere etmeyi sürdürdüğünü, yeni bir şey olması durumunda bunu açıklayacağını söyledi.

Gazete, Anastasiadis’in bugün Avrupa Konseyi toplantısına katılmak üzere Brüksel’e gideceğini de hatırlattı.

Alithia gazetesi ise konuya ilişkin haberini: “Mustafa, Sadece Bir Kahve İçelim – Başkan Anastasiadis’ten Kıbrıslı Türk Lidere Yeni Mesaj, Yanıt Yok” başlıkları altında verdi.

Speharın dün Anastasiadis’ten acil görüşme talep etmesine karşın yeni hiçbir şey iletmediği iddiasında bulunan gazete, Anastasiadis’in Akıncı’ya, Kıbrıs sorunu veya diğer konulardan bahsetmeden, sadece bir kahve içmek için biraraya gelme davetinde bulunduğunu yazdı.

Spehar’ın dün Anastasiadis’le acil görüşme talep etmesine karşın herhangi yeni bir bilgi veya mesaj aktarmadığını belirten gazete, görüşmenin göstermelik imajı verdiği yorumunda bulundu.