Politis gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı NikosAnastasiadis’in dün akşam Rum Meclisi'nde yaptığı konuşmanın, Güney Kıbrıs’taki “küçük partilerin yaklaşımı ve söylemlerinde fark yaratmadığını” belirtti.

Habere göre AKEL Genel Sekreteri AndrosKiprianu, bir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Anastasiadis’in konuşmasını “İlerleme ve zorluklar. Hepimiz koşulların gerektirdiğini yerine getirmeliyiz. Barış ve yeniden birleşme sözleri gerçeğe dönüşsün” şeklinde yorumladı.

AKEL Polit Büro üyesi StefanosStefanu, Anastasiadis’in konuşmasında “yeni bir şey söylemediğini” belirterek “meclis konuşmasının milletvekillerinin soru sormasına imkan verecek şekilde olması gerektiğini” vurguladı.

DİSİ Basın Sözcüsü ProdromosProdromuda meclis bilgilendirmesinin ardından yaptığı açıklamada, Anastasiadis’in konuşmasında “tam bir şeffaflık olduğunu” belirtti.

DİKO adına açıklamada bulunan HrisisPandelidis ise, Anastasiadis’in konuşmasının ardından “akıllarda daha çok soru işareti oluştuğu” görüşünü ortaya koyarken EDEK’ten yapılan açıklamada da Anastasiadis’in bugüne kadar basında yer alanların aynısını söylediği görüşü belirtildi.