Rum radyosu Steinmeier’in terör saldırılarından birinin yaşandığı Fransa-Almanya futbol karşılaşmasını izleyenler arasında bulunduğunu hatırlatarak Rum Başkanlık Sarayı’ndaki görüşmede Fransa’daki durumun da ele alındığını duyurdu.

Rum Sözcü Nikos Hristodulidis Steinmeier-Anastasiadis görüşmesinin ardından Rum Başkanlık Sarayı’nda gazetecilere görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ziyareti de hatırlatılarak Anastasiadis-Steinmeier görüşmesinde Türkiye’nin müzakere başlıklarının da ele alınıp alınmadığı sorusuna karşılık Merkel’in Türkiye’de 17’nci başlıktan söz ettiğini, ardından da İspanya’da Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüştüğünü hatırlatan Hristodulidis “Tutumumuz nettir. Türkiye’nin üyelik süreci tamamen Türkiye’ye bağlıdır” dedi.

Rum Sözcü bir soruya karşılık Anastasiadis’in İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond’la görüşmesinin 19 Kasım Perşembe günü sabahı Rum Başkanlık Sarayı’nda gerçekleşeceğini söyledi.

Bu arada Steinmeier, Anastasiadis’le görüşmesinin ardından Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’le çalışma yemeğinde bir araya geldi.