Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “ödeme güçlüğü çerçevesi ve ipotekli malların açık artırma usulüyle satışını” öngören yasalar konusunda, herkese, üzerine düşen sorumluluğu üstlenme çağrısında bulundu.

Alithia gazetesinin haberine göre, konuşmasında, büyük miktarda borcu olanları korumaya çabalayanlara şiddetle karşı çıkan Anastasiadis, 17 Nisan’da Atina’ya gerçekleştirmesi beklenen ziyaretiyle ilgili eleştiriler konusunda ise bir “komplo teorisi mekanizmasından” söz etti.

Habere göre, dün Athalassa’daki “Andreas Zaku” kışlasına gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Anastasiadis, 17 Nisan’da Atina’ya gerçekleştirmesi beklenen ziyaretin, “ödeme güçlüğü çerçevesi ve ipotekli malların açık artırma usulüyle satışını” öngören yasanın geçirilmesi için maksatlı olarak yapıldığına dair eleştirilerle ilgili olarak “bir komplo teorisi mekanizmasından” söz etti.

Gazete, Anastasiadis’in Atina’ya gitmesi beklenen gün, Rum Meclisi Genel Kurulu’nun, ödeme güçlüğüyle ilgili yasanın oylanması için toplanmasının belirlendiğini ifade etti.

Kendisini eleştirenlere yanıtında, bundan duyduğu hayal kırıklığını dile getiren Rum lider, kimseye karşı düşmanca bir tavır sergilemek istemediğini ancak hayal kırıklığını ifade etmek istediğini söyledi.

Anastasiadis, tam anlamıyla ekonomik açıdan hassas olan grupları güvence altına alan bir yasanın reddedilmesi çabasının, en nihayetinde Rum kesimini etkilemekte olduğunun ise görülmediğini sözlerine ekledi.