Türkiye’nin, Avrupa Parlamentosu’ndan, “katılım başlıklarının dondurulmasına ilişkin bir karar yayımlamamasını” istediği iddia edildi.

Fileleftheros gazetesinin haberinde, Ankara’nın Avrupa Parlamentosu’nu “Türk katılım başlıklarının dondurulmasının isteyen bir karar yayımlaması halinde, bunun Kıbrıs sorunu çözüm çabalarıyla ilgili olumsuz etkiler ortaya çıkaracağı konusunda uyardığı” ileri sürüldü.

“Türk tehditlerinin” Avrupa Parlamentosu hiyerarşisinin en üst bölmelerinde bilindiğini yazan gazete, AP’deki siyasi grupların da bugün gerçekleştirilecek görüşme ve Türkiye’nin katılım başlıklarının askıya alınmasına ilişkin kararın önümüzdeki Perşembe günü yayımlanması ışığında, gelişmeler hakkında bilgilendirildiklerini ifade etti.

Siyasi grupların, ileri sürülen Türk tahditlerine rağmen, kararın yayımlanmasında ilerleme konusunda kararlı olduklarını yazan gazete, siyasi grupların çoğunluğunun temel çizgisinin “Türkiye hükümetinin insanlık hakları ve hukukun üstünlüğü yoluna geri dönene kadar, Türkiye’nin katılım başlıklarının geçici olarak dondurulması yönünde hareket ettiğini” kaydetti.

Gazete, AB-Türkiye ilişkilerinin, bugün akşam üzeri Avrupa Parlamentosu genel kurulunda yapılacak tartışmaların merkezinde olacağını ekledi.