Habere göre Wikström, Avrupa tarihi ile ilgili öğrenmek istediklerinin burada bulunduğunu belirterek St. Paul’ün (Aziz Paul) ilk ziyaretini Kıbrıs’a gerçekleştirdiğini ve ilk Hristiyan toplumunu kurduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.

Bunun, Ada’daki kültürel mirasın çok zengin olduğu anlamına geldiğini ifade eden Wikström, KKTC’yi de ziyaret ettiğini ve sadece buraya değil kendilerine de ait olan “kültürel mirasın tahribatını” gördüğü zaman kalbinin sızladığını savundu.

Wikström bir soru üzerine, Maraş konusunda söylemlerde (şikayetlerde) bulunan Kıbrıslı Rum göçmenlerin, birkaç yıl önce Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen ve Maraş’ın yasal sahiplerine geri verilmesinin istendiği yazılı bildiri konusunda ne yapmayı düşündüklerini öğrenmek için  Avrupa Komisyonu’na yönelmesi gerektiğini söyledi.

Güney Kıbrıs’tan şikayetlerin yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine Wikström, şu sıralar 7-8 şikayetin bulunduğunu bazılarının çevresel konuları, bazılarının ise Maraş ve pulyalarla ilgili olduğunu ifade etti.