Larnaka’da “Aradipu” (Aradip) sanayi bölgesinde, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki hidrokarbon çalışmalarına destek hizmetleri sağlayacak şirketlere verilen izinler konusunda ciddi ihmaller saptandığı haber verildi.

Politis gazetesi, Rum Ombudsman’ın Larnaka bölge sakinlerinin sanayi bölgesindeki yerleşkelerle ilgili şikayetlerini inceleyerek, konuyla ilgili bir rapor hazırladığını yazdı.

Habere göre, Ombudsman dün internet ortamında yayımladığı raporunda ciddi ihmallerde bulunulduğundan söz etti.

Kamu sektörünün, Aradip sanayi bölgesinde kalkınmaların konumu konusunda şeffaf olmayan, aceleci ve koordineli bir süreç izlediğini belirten Ombudsman, topluma bilgi verilmesine ve toplumla diyalog kurulmasına önem verilmediğini vurguladı.

Gazete, söz konusu bölgedeki çalışmaların Logistico Park Ltd tarafından Halliburton Ltd’ye; Geisel şirketi tarafından da Schlumberger’e kiralanması amacıyla yapıldığını belirtti.

LARNAKA’DAKİ PETROL REZERVLERİ

Simerini gazetesi, Larnaka sahilinde bulunan devlete ait petrol rezervlerinin Temmuz 2015’e kadar Vasiliko bölgesine taşınacağını yazdı.

Gazete, özel sektöre ait akaryakıt ve LPG şirketlerinin ise Ocak 2017’ye kadar bölgeden taşınmasının beklendiğini aktardı.