Athalassa Hastanesi'nde gerçekleştirilen kazılarda bazı kemikler tespit edildiği belirtildi.

Dün gerçekleştirilen kazılarda, 20 Temmuz 1974 yılındaki Barış Harekâtı sırasında bombalandığı iddia edilen Athalassa Hastanesinde tedavi görmekte olan 31 kişiye ait olduğu düşünülen toplu mezardan kemikler tespit edildiğini yazan Fileleftheros gazetesi, kalıntıların “5 numaralı koğuşun yakınındaki bir noktada bulunduğunu ve Akıl Hastanesi’nden ziyade, Lefkoşa Genel Hastanesi’ne daha yakın bir yerde olduklarını” kaydetti. 

İlk bulguların, muhtemelen kurbanların kişisel eşyalarından ibaret olduğunu yazan gazete, eşyaların, yeni Lefkoşa Rum Genel Hastanesi’nin morgunun arkasında, toplu mezarın bulunduğu inanılan yerde tespit edildiğini ekledi.

Gazete, hastanede çalışan kişilerin tanıklıklarına göre, 3 tanesi Kıbrıslı Türk olan 31 kişinin, Athalassa Akıl Hastanesi’nin bahçesinde açılan kraterlere gömüldüğünü de anımsattı.

Alithia gazetesi ise haberinde, Athalassa Hastanesi’ndeki toplu mezarın en nihayet tespit edildiğini yazdı.

Rum Yönetimi’nin İnsani Konulardan Sorumlu Komiseri Fotis Fotiu’nun, kazıların başlaması için Rum Bakanlar Kurulu’na bir öneriyle gideceğini yazan gazete, mezarın bulunduğu noktanın, Athalassa hastanesine değil, Lefkoşa Rum Genel Hastanesi’ne daha yakın bir yerde olduğunu yineledi.