Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas ile İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB) ve Amerika İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Alan Duncan arasındaki görüşmede Kıbrıs sorununun da ele alındığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Atina ve Londra Garantiler Konusunu Görüştü” başlıklı haberinde, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas ile İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB) ve Amerika İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Alan Duncan arasında gerçekleştirilen görüşmede Kıbrıs sorununun yanı sıra ikili ilişkiler, bölgesel ve Avrupa konularının ele alındığını yazdı.

Kıbrıs’ta şekillenen durumun, ele alınan temel konulardan biri olduğuna dikkati çeken gazete, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’ın, ülkesinin, garantilerin kaldırılması, Türk askerinin çekilmesi ayrıca mevcut garantörlük sisteminin yerini alacak bir işbirliği mekanizmasının gerekliliğine ilişkin görüşlerini dile getirdiğini belirtti.

İki yetkilinin, ilk önce baş başa bir görüşme gerçekleştirdiğini ardından ise çalışma yemeğine geçtiklerini belirten gazete iki yetkili arasında ele alınan ikili konulara da ayrıntılı bir şekilde yer verdi.