Kıbrıslı Türk müzakereci Özdil Nami ve Rum müzakereci Andreas Mavroyannis’in, bugün Brüksel’de AB ile ilgili Teknik Komite’nin desteklenmesi ve Kıbrıslı Türklerin AB normlarına uyumlaştırılması konularını ele almasının beklendiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “AB’den Yardım Eli” başlıklı haberinde, Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in, Brüksel’de Avrupa Komisyonu yetkilileri ile bir araya gelerek AB ile ilgili Teknik Komite’nin desteklenmesi ve Kıbrıslı Türklerin AB normlarına uyumlaştırılması konularını ele alacağını yazdı.

AB normlarının, Türkçeye çevrilmesi için Avrupa Komisyonu’ndan yadım da talep edileceğini yazan gazete iki müzakerecinin gündeminde, çözüm sonrası ekonomi, anlaşmadan doğacak ekonomik maliyet konusunun bulunduğunu belirtti.

Habere göre Nami ve Mavroyannis, Brüksel’de, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in yakın çalışma arkadaşı ile bir araya gelecek.

Gazete “Türk dili konusunun”, Brüksel ile ön temaslar yaptıktan ve Başsavcılığın görüşünün hazır olmasının ardından ilgili başvuruyu yapacak Rum Yönetimi’ne yönelik bir konu olduğu için temaslara dahil edilmediğini belirtti.

Gazete aynı haberinin içerisinde Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ile Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis arasındaki görüşmenin “teknik nedenlerden” dolayı ertelendiğini yazdı.

Elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami’nin, görüşmenin yapılacağı Lefkoşa Havaalanı bölgesine gelmeyi başaramadığını yazan gazete, Kuzey’den ara bölgeye yönelik kontrol noktasındaki anlaşmazlıkların(yanlış anlamalar)i Nami’nin planlanan görüşmeye gitmesini engellediğini savundu.