Fileleftheros gazetesi “Davutoğlu ‘Mini Zirve’ ve Yeni Hediye İçin Yeniden Brüksel’de “ başlıklı haberinde, elde ettiği bilgilere dayanarak, TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun, 17 Aralık’taki AB zirvesi çerçevesinde 8 AB üyesinin katılımıyla gerçekleştirilmesi beklenen mini zirveye katılmak amacıyla Brüksel için yeniden “bavulunu hazırlamakta olduğunu” yazdı.

Gazete yine elde ettiği bilgilere dayanarak, mini zirve masasında, Ankara’nın talep ettiği, Türkiye’den  400 bin göçmenin-2.2 milyon Suriyeli göçmenin kalması için aldığı 3 milyar Euro’ya rağmen- gönderilmesinin  bulunacağını yazdı.

Habere göre mini zirvede ayrıca Güney Kıbrıs’ın tek taraflı dondurduğu Türkiye’nin AB müzakere başlıklarının açılması konusun da ele alınması bekleniyor.

KIBRIS SORUNU ANAHTAR-ROL

Politis gazetesi yukarıdaki başlıkla verdiği haberinde TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Avusturya’nın girişimi ve Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika ve Lüksemburg’un olur görüşüyle, 17 Aralık’taki zirveye çağrıldığını belirtti.

Türkiye-AB ilişkilerinin hiçbir zaman bu kadar sıcak olmadığına dikkati çeken gazete AB ve Avrupalı diplomatik kaynaklara dayanarak, Ankara ve Brüksel arasında şekillenen bu yeni ortamda, Kıbrıs sorununun anahtar rol şeklinde yer alabileceğini yazdı.