Avrupa Güvenlik ve Savunma Koleji’nin “Military Erasmus” inisiyatifi çerçevesinde 23-29 Ağustos’ta Rum tarafında “Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası Bağlamında Harp Okulu Öğrencilerinin Liderlik Kabiliyetlerinin Geliştirilmesi” isimli bir tatbikat düzenleniyor.

Fileleftheros’un “Yarının Liderleri Eğitiliyor... Avusturya Askeri Akademisiyle Ortak Tatbikat” başlıklı haberine göre, Larnaka’da Rum Savunma Bakanlığı’nın Avusturya Askeri Akademisi işbirliğiyle düzenleyeceği tatbikata Avusturya ve Yunanistan’daki askeri okul öğrencileri yanında, 3-8 Mayıs’ta Avusturya’da icra edilen benzer tatbikata iştirak eden 3 RMMO subayı katılacak.

Gelecek Pazar günü başlayacak ve asimetrik tehditle ilgili standart senaryoların icra edileceği tatbikatta RMMO’nun gelecekteki komutanlarının görevlerini yerine getirirken, karşılaşacakları durumlara süratle adapte olma ve özgüven kazanması hedefleniyor.

Gazete, Avusturya Askeri Akademisi’nin bu çerçevede, aralarında Amerikan Askeri Okulu da (West Point) dahil birçok Avrupa ülkesinin askeri okuluyla benzer tatbikatlar icra ettiğine vurgu yaptı.