Mısırlı iş insanı Naguib Sawiris’in, Ay.Napa Marinasının inşasına ilişkin konsorsiyuma müdahil olacağı belirtildi.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler,  Mısırlı iş insanı Naguib Sawiris’in dün konsorsiyum üyeleriyle birlikte,   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından kabul edildiğini yazdı.

Habere göre görüşmede Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis de hazır bulundu.

Gazete 60 yaşındaki Mısırlı iş insanı Sawiris’in mal varlığının 3 milyar dolar olduğunu yazdı.

Habere göre görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Sawiris, Kıbrıs’ı sevdiğini, hoşuna gittiğini, halkına sempati duyduğunu ayrıca Mısır’dan 50 dakikalık uzaklıkta olduğunu belirterek amaçlarının, Ay.Napa’yı, turizm açısından, bölge destinasyonlarının en zirvesine çıkarmak olduğunu belirtti.

Ay.Napa’nın, bölgede bir apartman dairesi veya eve sahip olmak isteyenleri de misafir etmesinin mümkün olduğunu belirten Sawiris, güzel yerlere sahip olan Mykonos’un bile Ay.Napa’ya inşa etmeyi istedikleri  marinaya sahip olmadığını da söyledi.

Sawiris, 2015 yılı içerisinde başlayacak olan çalışmanın 220 milyon Euro’ya mal olacağını, inşaat sırasında 800 kişinin, işleve başlayacağı zaman ise 200 kişinin çalışacağını belirtti.

Rum Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yorgos Lakkotripis ise yaptığı açıklamada Sawiris’in gelişinin Güney Kıbrıs için güven oyu olduğunu ifade etti.

Lakkotripis, Marina’ya ilişkin çalışmanın 2015 yılı içerisinde başlayacağını söyledi.