Ay. Napa’ya 500 tekne ve yatın bağlanabileceği, 150 tanesini de karada barındıracak kapasitede bir marina inşa ediliyor. İnşaat için Ay. Theklas-Makroniso arasındaki deniz bölgesinde deniz dibi jeolojik araştırmalarına 17 Ağustos’ta başlandı.

Fileleftheros’un haberine göre demirleme alanları, iskeleler, karada 150 tekne ve yat barındırma alanı, konaklama alanları, restoran, dükkan v.b. içeren projenin jeolojik çalışmalarının, marina inşaatını da üstlenecek olan “Makronisu-Ayias Theklas Ltd.” isimli Rum şirketine ait jeolojik araştırma platformlarıyla yapılıyor.

Yakında başlayacağı ve 3 yıl süreceği belirtilen marina inşaatının 220 milyon Euro’ya mal olacağı, bu meblağın yüzde 80’inin Mısırlı bir yatırımcı tarafından karşılanacağı, geriye kalan yüzde 20’sinin de yüklenici şirket (Makronisu-Ayias Theklas) tarafından karşılanacağı belirtildi.

Ay. Napa marinasının 280 bin metrekarelik alana yayılacağı ve Rum Bakanlar Kurulu kararıyla projenin (inşaat) kullanım alanının yüzde 20 (+ 14 bin metrekare) artırıldığı, buraya yüksek standartta lüks bir otel, en az 68 daire ve 30 civarında villa yapılacağı belirtilirken marina havzasının 10-60 metre uzunluğunda 600 tekne barındırabilecek kapasitede olacağı kaydedildi.