Fransız Total şirketinin, Güney Kıbrıs’ın tek taraflı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölge” içerisinde ruhsatına sahip olduğu 11’inci parselde ocak ayında sondaj yapacağı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs’ın sözde “MEB” içerisindeki bir sonraki sondaja ilişkin ekonomik, teknik ve bilimsel olguların yanı sıra ayrıntıların belirlendiğini, bununla birlikte Total şirketinin, ocak ayında 11’inci parselde sondaj yapmasının planlandığını yazdı.

Fransız Total şirketinin 11’inci parseli “Ayios Onisiforos” şeklinde isimlendirdiğini yazan gazete, Fransızların bu ismi, son yıllarını Baf’a bağlı Anarita’da geçiren Apostolos Pavlos’un refakatçinin ismi olması nedeniyle tercih ettiğini belirtti.

Gazete sondaj yapılacak noktanın, derinliğin ve diğer olguların da belirlendiğini yazdı.

ENI ŞİRKETİNİN DEĞERLENDİRMESİ SÜRÜYOR

Öte yandan, Politis gazetesi, Güney Kıbrıs’ın sözde “MEB”i içerisindeki 2, 3 ve 9’uncu parsel ruhsatına sahip İtalyan ENI şirketinin, yeni sondajlara ilişkin olarak yer ve zaman belirleme konusunda henüz hazır olmadığını bildirdi.

Rum Yönetimi’nin, ENI şirketinin 2016’nın ilk üç ayında 2, 3 ve 9’uncu parsellerdeki olası sondajlara ilişkin jeolojik modelin yeniden incelenmesi sonuçlarını sunacağı beklentisi içerisinde olsa da, İtalyanların bu konuda acele etmediklerinin görüldüğünü yazan gazete, kendi elde ettiği bilgilere dayanarak hükümetin, ENI’nin elde edeceği inceleme sonuçları konusunda heyecanlı olduğunu ancak ENI-KOGAS konsorsiyumunun, değerlendirmenin yapılmaya başlandığı andan itibaren bir yıl gibi bir zamanın geçmesinden ve teknokratların herhangi bir görüş ortaya koymamasından endişe duymadığını belirtti.