Baf Belediyesinin ticari merkezindeki (Aşağı Baf) izinsiz reklam tabelaları ve binalara yapılan bina formundaki ekleri buldozerlerle yıkıp temizlemeye başladığı, çalışmaların devam edeceği ve Belediye’nin bu konuda diyalog yolunu kapalı tuttuğu bildirildi.

Fileleftheros’un haberine göre Baf Belediye Pazarı alanındaki esnafın, belediye ekiplerince yapılan müdahaleleri şikayet etmesi üzerine Belediye temsilcileri, gazeteye, “Belediye’nin bütün kaçak yapıların kaldırılacağı ilanı ve taahhüdü olmazsa olmazdır ve hiçbir diyalog söz konusu değildir” dedi.

Gazete, Belediye ekiplerinin, Rum İçişleri Bakanlığı bünyesindeki “Kıbrıs Türk Mallarını İdare Birimi”nin işbirliğinde, kamu güvenliği açısından tehlike yarattıkları ve görüntü kirliliği yarattıkları gerekçesiyle eski Kıbrıs Türk binalarını da yıkmaya başladığını ve halen bazı binaların yıkıldığını yazdı.  

Habere göre Belediyeden yetkili bir kaynak “yıkılması gereken binaları yıkma çalışmaları devam edecek. Bu binaların yıkılması, peyzaj ekiplerinin,  merkezdeki arkeolojik değeri olan diğer binaların öne çıkarmalarını kolaylaştıracak” dedi.