Birkaç gün önce Baf Kooperatif Yardımlaşma Fonu’na, kimliği belirsiz birisi tarafından Baf belediye yönetimi lehine 7 bin 100 Euro “bağış” yatırımı yapıldığı, belediye binasının bodrum katında ise havan mermisi bulunduğu haber verildi.

Fileleftheros; “Baf Belediyesi Depolarında Havan Mermisi Bulundu... Fona 7.100 Euro Yatıran Kişiyi De Arıyorlar” başlıklı haberinde, Baf Belediyesi’nde garip şeyler yaşandığına vurgu yaptı.

Belediye yetkililerinin birkaç gündür, kooperatif yardımlaşma fonuna yatırılan paranın nereden geldiği ve kim tarafından yatırıldığını ortaya çıkarmaya çalışmasına rağmen başarısız olduğuna dikkat çeken gazete, dün de özel bir şirket tarafından temizlik yapıldığı sırada belediye binasının bodrum katındaki depoda bir havan mermisi bulunduğunu yazdı.

Gazeteye göre, havan mermisi bulunmasıyla alarma giren belediye, derhal polisi ve RMMO’yu çağırdı. Yapılan incelemede havan mermisinin eski ve kullanılamaz halde olduğu anlaşılsa da, merminin belediye bodrumuna kimler tarafından, ne zaman ve hangi amaçla konulduğu bilinmezliğini koruyor.

Dün de Belediye’nin çevresindeki bahçede belediyenin, daha önce kullandığı eski versiyon resmi mührü bulunduğuna işaret eden gazete, Baf belediye binası camlarının da son dönemde vandalların hedefi haline geldiğine (kırıldığına) dikkat çekti.