Fileleftheros “İtibar Etmeme Hakim Oldu... Baf: Fedonos ve Boykot Kazandı, Üçlü İşbirliği İçin Büyük Mağlubiyet” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Fedonos’un en büyük rakibinin öteki adaylar değil, seçmenin sandığa gitmemesi olduğuna vurgu yaptı.

Gazeteye göre ortak adayları Aristos Basiliadis’in oyların yüzde 21,51’ini alması üzerine AKEL, DİKO ve EDEK büyük bir mağlubiyet yaşadı. Vatandaşlar İttifakı’nın adayı Doros Pafitis oyların yüzde 11,69’unu ve bağımsız aday Andreas Hrisanthu da yüzde 5,51’ini aldı.

Politis haberi “Baflıların Yarısı Sandığa Sırt Çevirdi.... Fedona Yürüdü, Üçlü İşbirliği Düştü” başlığıyla manşete çektiği haberinde dünkü seçimde rekor boykot yaşandığını, Baf seçmeninin sadece yüzde 53’ünün sandığa gittiğini yazdı.

Gazete Fedonas Fedonos’un toplam 4 bin 609, Aristos Vasiliadis’in 2 bin 583 ve Doros Pafidis’in Bin 95 oy aldığını kaydetti.

Alithia manşet haberini “Fedonos’un Büyük Zaferi... Karşısında AKEL-DİKO-EDEK İttifakı Varken DİSİ’nin Başarısı... Üçlü İşbirliğinin Adayı Hezimete Uğradı... Boykot Yüzde 46,6” başlık ve spotlarıyla okurlarına aktardı.

Gazete seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada Baf’ın yeni bir sayfa açmakta olduğunu belirterek şeffaflık ve temizlik vaat eden Fedonas Fedonos’un, Baf’ın 2017’de parlak bir kültür başkenti olacağını söylediğini yazdı.

Haravgi manşet haberine “Boykot Birinci Geldi... Seçmenlerin Yüzde 46,6’sı Sandığa Gitmedi” başlığını attı.

Simerini’nin manşet haberi de “Fedonas Skandallar Yığınında Yükseldi... Baf Seçmeninden ‘Temiz’ Belediye Yetkisi” başlığını taşıyor.

Baf Belediye Başkanlığı, Başkan Savvas Vergas’ın belediyede ve arıtma tesisinde yaşanan skandallardan dolayı istifasıyla boşalmıştı.