Fileleftheros gazetesi, “Baştan Sona Komisyon… Her İtiraf Baf Kanalizasyonunun Pisliğine Daha Derin Saplanıyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, Baf’ta okun yaydan çıktığını ve kanalizasyon skandalıyla ilgili pis kokunun siyasi sistemi sürüklemekle tehdit ettiğini yazdı.

Gazete, Baf Kanalizasyon Konseyi Genel Sekreteri olan ve açığa alınan Eftihios Malikidis’in dünkü ifadesinin ardından EDEK’in Baf Milletvekili Fidias Sarikas’ın da o dönemdeki Baf Belediye Başkanı sıfatıyla ve bir başka EDEK’li Belediye Meclisi eski üyesinin (müteveffa) çalışmanın ilk aşamasına ilişkin skandalda adının geçtiğini kaydetti. Haberde, bu kişilerin çalışmanın biyolojik birimleriyle ilgili ihaleyi kazanan Alman şirketten yasadışı komisyon aldığı yazıldı.

Habere göre, EDEK Milletvekili ve Meclis Kurumlar Komitesi Başkanı Sarikas, skandalda adının geçmesi üzerine hemen açıklamada bulunarak, kendini savunabilmesi için Başsavcı Kostas Kliridis’ten dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyeceğini belirtti.

Gazete, bu arada Baf eski Belediye Başkanı Savvas Vergas, Malikidis, DİSİ’li Belediye Meclisi eski üyesi Yorgos Mihailidis, DİKO’lu Melediye Meclisi eski üyesi Evstathios Evstathiu ve AKEL’li Belediye Meclisi eski üyesi Vasos Vasiliu’nun çalışmanın ikinci aşamasına ilişkin skandalla ilgili tutukluluk sürelerinin 8 gün uzatıldığını belirtti.

BAŞPİSKOPOS ENDİŞELİ

Öte yandan Simerini gazetesine göre Rum Başpiskopos İkinci Hrisostomos her gün bir yenisi açığa çıkan skandallara ilişkin endişesini dile getirdi.

Rum halkının Noel’i neşesiz bir atmosfer içerisinde kutlayacağından söz eden Hrisostomos, yasadışı faaliyetleri kınayarak, suçluların cezalandırılması ve çalınanların geri verilmesi temennisinde bulundu.