Baf’ın merkezinde bulunan İbrahim Hanı’nın restorasyonunda, restorasyon planlamasına dahil edilecek alanların artırılacağı haber verildi.

İbrahim Han’a bitişik iki alanın, restorasyon planlamasına dahil edilmesi için Kıbrıs Türk Malları İdaresi tarafından Baf Belediyesi’ne resmi olarak verildiğini yazan Fileleftheros gazetesi, bu alanların Kıbrıs Türk Malları Vasiliği’nin kararıyla Baf Belediyesi’ne verildiğini ve projenin tasarımcılarının hali hazırda bu alanları, ilerlemekte olan çalışmalara dahil ettiklerini kaydetti.

Çalışmalara dahil edilecek alanlardan birincisinin, hanın içerisindeki avluyla bitişik olan büyük bir açık alandan ibaret olduğunu yazan gazete, bu alanın etkinliklerin gerçekleştirileceği açık alana ekleneceğini ve bu şekilde kapasitenin iki kat artırılacağını belirtti.

Açık alan haricinde, hanın ana girişinin yakınında üç adet küçük bina bulunduğunu da kaydeden gazete, bunların da planlamalara dahil edileceğini ifade etti.

Gazete, bu gelişmelerin hem Baf Belediyesi, hem de Avrupa Kültür Başkenti Örgütü tarafından memnuniyetle karşılandığını, çünkü bu gelişmelerin, hanın kültürel etkinlik alanı olarak faaliyet göstermesi için kapasitesinin artmasına beklenmedik bir katkı yaptığını ekledi.