Baf’ta Kıbrıslı Türk Ahmet Raşit’e ait dükkanlarda kiracı olarak bulunan bir kişinin dükkan planlarına müdahale ederek sahtekarlık yaptığı, durumu tespit eden Baf Belediyesi’nin olayı polise şikayet ettiği bildirildi.

Politis gazetesi, Baf kazasının merkezinde bulunan dükkanların planlarında sahtekarlık yapıldığının, belediyenin “Kıbrıs Türk Taşınmazları Vasiliği”nden dükkanların kiralanmalarına ilişkin bilgi talep etmesiyle  ortaya çıktığını, bunun üzerine belediyenin konuyu polise taşıdığını yazdı.

Söz konusu dükkan kiracısının belediyenin itirazlarına rağmen dükkanda bazı değişiklikler yapmak adına mahkemeye başvurduğu, mahkemeye sunulan dükkan planında orijinal planda olmayan ve kiracı tarafından tuvalet olarak kullanılan bir alanın plana dahil edildiğinin görüldüğünü belirten gazete, bunun üzerine belediyenin polise suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

Baf Belediye Başkanı Fidonas Fidonos, belediye olarak kanunsuz bir durum gördüklerinde bunu ilgili makamlara bildirmek zorunda olduklarını, gerisinin ilgili makamlarca araştırılacağını belirtirken, Ahmet Raşit’e ait binalara dair bazı bilgileri de paylaştı.

Habere göre Fidonos, söz konusu binaların 15 adet olduklarını ve binaların ortasında iki arsalık bir avlu bulunduğunu vurgulayarak, çöp alanına dönen söz konusu avluya taş döşeyerek onarmak ve tüm mağazaların kullanımına açmak isteyen belediyeyle bazı kiracıların anlaşmazlık içerisinde bulunduklarını belirtti.

Fidonos, bölgede Kıbrıslı Türklere ait 150’den fazla mağaza bulunduğunu ve bunlardan birçoğunun Kıbrıslı Rumlar tarafından yasal olmayan şekilde kullanıldıklarını sözlerine ekledi.